• TOTEUTETTAVA PALVELU
  Rakennuttaminen ja valvonta
  Rakennesuunnittelu
  Geosuunnittelu
  TILAAJA
  Finnpark Oy
 • VALMISTUMISVUOSI
  2012

Maanalainen pysäköintilaitos P-Hämppi

Syksyllä 2012 Tampereelle valmistunut 950 auton  maanalainen pysäköintilaitos. Hanke on osa Tullinalueen ja Tampereen ydinkeskustan kehittämistä. P-Hämppi palvelee Suomen pankin aukion ja Pakkahuoneenaukion väliselle alueella Tampereen keskustan lyhytaikaispysäköinninkin tarpeita.

A-Insinöörit  toimi hankkeen pääkonsulttina. Vastuullamme olivat mm. suunnittelun johtaminen, urakka-asiakirjojen laatiminen, urakoitsijoiden kilpailuttaminen, rakennusaikaisen suunnittelun johtaminen, rakennuttaminen sekä urakka-aikainen asiantuntija- ja paikallisvalvonta.

Noin 30 metriä Hämeenkadun alapuolelle louhitun hallin pituus on noin 600 metriä ja tilavuus 160 000 m3. Yhteensä louhittavaa kertyi hankkeessa noin 200 000 kiintokuutiometriä.

Maanalaisen pysäköinnin kehittäminen keskusta-alueella vähentää maanpäällistä pysäköintiä ja paineita rakentaa maanpäällisiä pysäköintitaloja. Osittain kahdessa tasossa sijaitsevat pysäköintitilat toteutettiin käyttäjäystävällisesti ja elinkaaritehokkaasti, tähtäimenä on vähintään 100 vuoden käyttöikä.